Om dålig andedräkt

Dålig andedräkt, eller halitosis som det också heter, är ett vanligt förekommande problem. Dålig andedräkt bildas av bakterier i munhålan. Bakterierna finns runt tänderna men också i gropar på tungans bakre del. Alla människor har dessa bakterier och därför kan alla människor också få dålig andedräkt. Den dåliga andedräkten är en biprodukt som bildas av bakterierna i mun och svalg. Biprodukterna ökar med muntorrhet (det är därför man ofta har dålig andedräkt på morgonen), en socker- och syrahög kost, högt alkoholintag och dålig munhygien.

Zippy

Munspray och munskölj utan klorhexidin för dig som vill ha fräsch andedräkt

I Zippy-familjen ingår en munspray som du enkelt kan ha med dig överallt och två munskölj att ha i badrumsskåpet. Alla Zippys produkter är kliniskt bevisade och är utan stark doft och smak av alkohol.

Dessutom är de helt fria från klorhexidin – ett ämne som är vanligt i munsköljer och munsprayer som verkar bakteriedödande men som kan ge upphov till missfärgade tänder och smakstörningar vid långvarig användning.

Vad kan man göra för att undvika dålig andedräkt?

Det viktigaste för att undvika dålig andedräkt är att ha en god munhygien. Borsta tänderna två gånger om dagen och använd tandtråd för att bli av med bakterier mellan tänderna. Ät och drick regelbundet för att stimulera salivproduktionen och för att undvika muntorrhet (men håll dig till vatten) Man kan skrapa tungan ren från bakterier, samt använda Zippy munskölj och munspray för att neutralisera bakterierna som skapar den dåliga andedräkten. Zippy ger dig god andedräkt i tolv timmar.